Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Met deze tips zorg je goed voor jezelf én voor je portemonnee.
- Maak een weekmenu
Plan je maaltijden een week vooruit. Check vooraf de kortingen en aanbiedingen. Koop alleen de ingrediënten die je nodig hebt. Houd je aan je boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt. - Koop groente en fruit van het seizoen
Seizoensgroenten en -fruit zijn producten die in een bepaald seizoen groeien. Ze zijn verser, lekkerder én vaak goedkoper. Omdat ze uit eigen land komen, betaal je minder transportkosten. Kijk wat er in de schappen ligt en doe er je voordeel mee. Of: kweek je groenten op je eigen vensterbank. - Kies diepvriesgroente en -fruit
Wil je ook buiten het seizoen een smoothie met aardbeien of bessen? Gebruik dan diepvriesproducten. Bevroren groente en fruit bevatten net zoveel vitamines als verse producten en zijn vaak goedkoper. - Kook gezond onder de € 1,50
Het Voedingscentrum heeft 15 gezonde, goedkope én lekkere recepten op een rijtje gezet. Er zit geen vlees of vis in, dat scheelt. De kruiden en andere smaakmakers zitten niet in de prijs, maar die kun je veel vaker gebruiken. Kijk eens in de Turkse winkel of Toko. - Vul je diepvries met maaltijden uit eigen keuken
Kook eens een dubbele hoeveelheid en bewaar een deel in de diepvries. Heb je een dag geen zin of tijd om te koken? Dan warm je ‘m lekker op. Een gemakkelijke thuismaaltijd uit eigen keuken is veel voordeliger en gezonder dan een afhaalmaaltijd.