DE STAP van Vaartbroek naar verbinding met hondeneigenaren

Op verschillende zaterdagen in september en oktober organiseert Dutch Cell Dogs hondentrainingen in de wijk Vaartbroek. Dat doen ze onder de noemer Community Dog. En dat is niet alleen goed nieuws voor honden. Ook baasjes kunnen hiervan profiteren. De hondentrainingen zijn namelijk een manier om bewoners met elkaar te verbinden en zich onderdeel te laten voelen van de samenleving. Zo ontstaat er een verantwoordelijkheidsgevoel bij de deelnemers en dragen ze actief bij aan de wijk. Iedere wijkbewoner met een hond kan meedoen. 

Verbinding met en in de wijk
Community Dog is een netwerk van hondengedragskundigen, ervaringsdeskundigen en hulpverleners die zich richten op duurzame verbinding in de wijk. Dat zorgt voor meer contact met andere bewoners en met hulpverleners. Door de aanwezigheid van ervaringsdeskundigen en hulpverleners bereikt Community Dog ook de mensen die niet altijd worden gezien. Tijdens de trainingen leer je wat je hond nodig heeft, zodat je veiliger met je hond door de wijk kunt lopen. Fijn voor jezelf en je buren! Ook leer je alles over voeding, verzorging van lijf en vacht en beweging. Dat laatste zorgt ervoor dat je ook zelf meer beweegt, er vaker samen op uit gaat en meer van de wijk ziet. Omdat de training iedere zaterdag plaatsvindt (tussen 27 augustus en 22 oktober) zijn er vaste ontmoetingsmomenten.

Community Dog en gezondheidsbeleid 
Gemeente Eindhoven steunt het initiatief van harte, want je thuis voelen en erbij horen is een van de doelen van het gemeentelijk gezondheidsbeleid. Contact met anderen is belangrijk. Het maakt het leven vaak fijner, completer, gezelliger en gezonder. Het is fijn als buren elkaar kennen en kunnen helpen als er iets aan de hand is. Samen met inwoners, partners en woningbouwcorporaties werkt Vaartbroek aan verbinding en versterkt zo netwerken waar elkaar ontmoeten gemakkelijk is en iedereen zich welkom voelt. Door deze activiteiten en projecten zet Vaartbroek de stap naar een gezondere wijk. 

Kijk voor meer informatie op https://communitydog.nl en check de video