Over DE STAP naar gezonder

Het is geen geheim dat het zorgstelsel, de samenleving en de financiering van zorg een aantal duurzame veranderingen kan gebruiken. Samen staan we voor deze uitdaging. Coöperatie Slimmer Leven,  ‘Vitaal in Brainport’ (GROZzerdam), GGD Brabant-Zuidoost en gemeente Eindhoven hebben samen het regioakkoord ‘Gezonder leven voor iedereen’ opgesteld. Hierin delen we een gezamenlijke visie, veranderaanpak en afspraken rondom gezondheidsbevordering en preventie.

Uit het regioakkoord is ook DE STAP naar gezonder ontstaan. Inmiddels hebben meer dan 70 partners het regioakkoord ondertekend en zijn daarmee aangesloten bij DE STAP naar gezonder. Gezamenlijk streven we naar meer gezondheidsverbetering voor inwoners. De kracht in de regio ligt bij het samenwerken aan een gezonde leefstijl in een gezonde leefomgeving.

Gelukkig zijn er al veel initiatieven op het gebied van gezondheid en preventie binnen gemeenten, wijken, scholen, organisaties en inwoners. DE STAP verbindt deze initiatieven zodat we samen activiteiten kunnen oppakken en van elkaar kunnen leren.

Vrouw met pc in hand

Wat kun jij doen?

Heb je vragen of opmerkingen? Wil je jouw initiatief delen op ons platform? Of wil je (organisatie) aansluiten bij het regioakkoord? 

 

Neem contact met ons op!

stappenteller regioakkoord

8 0 partners zijn al aangesloten

Gezondheid is meer dan je denkt. Samen het verschil maken?

Bekijk onze partners